Programok / Nemzetközi Zárókonferencia

2014. szeptember 15-én Szombathelyen került sor a Natur-Kulinarium projekt Nemzetközi Zárókonferenciájára.

A konferencia elsődleges célja a Natur-Kulinarium projekt tevékenységeinek és a megvalósítás során elért eredményeinek bemutatása volt. Emellett a nemzetközileg elismert előadók tapasztalataik megosztásán és követhető/követendő jó példák prezentálásán túl bemutatták a határon átnyúló együttműködések jövőbeni lehetőségeit is.

A konferenciát megnyitó beszédében Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy a projekt nagyban hozzájárult a térség turisztikai vonzerejének a növeléséhez, az új, illetve a hagyományokra építő megújult turisztikai termékek pedig szélesebb vendégkört csábíthatnak a térségbe. A helyi kézműves termékek bekapcsolása a rendszerbe pedig nem csak turisztikai, hanem gazdasági kérdés is. A portékák iránt megnyilvánuló növekvő érdeklődés hozzájárulhat új munkahelyek teremtéséhez. 

A konferencia keretében a résztvevők megtekinthették a projekt keretében meghirdetett plakátkészítő verseny nyertes műveit, valamint a Vas Megyei Önkormányzat által készítetett mobil gyökérnéző mintakertet.

A rendezvény csatlakozott az „Európai Együttműködés Napja 2014” programsorozathoz (www.ecday.eu).

Kapcsolódó képek
111111111111
Vissza