Programok / Sokszínűség kertje

Vas megyében a Sokszínűség Kertjének jánosházi felavatásával zárult le a térség természeti adottságaira, helyi hagyományaira és termékeire alapozó turizmus fejlesztését szolgáló Natur-Kulinarium projekt 2014. szeptember 29-én.

A kert a térségre jellemző sokszínűséget, mint új élményformát testesít meg, mely reményeink szerint turisztikailag, gazdaságilag és oktatási szempontból is hasznosíthatóvá válik.

A kerttel célunk egyrészt a turisztikai érdeklődés és a látogatók számának növelése, másrészt a turizmus, az oktatás, a természetvédelem, a mezőgazdaság, a regionális fejlesztéspolitika szereplői figyelmének felkeltése a kertek és kultúrtájak különlegességeire. Vas megye második Sokszínűség kertjében a növényeket a lehető legváltozatosabb módon szeretnénk bemutatni, melyek ilyen gyűjteményes formában történő megjelenítése hiánypótló a térségben.

Vas megye szemszögéből a projekt különösen fontos eleme volt a jánosházi Sokszínűség Kertjének kialakítása, amely immár a megye legfiatalabb városának ékessége.

A kert két részből áll: a Rózsakertből, amelyben rózsa fajták sokasága pompázik, valamint az Évszakok Kertjéből, amely az év minden időszakában kínál látványosságot az arra járóknak, a kertben megpihenőknek.

A kertet Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke avatta fel. Az új parkot Kovács József káplán szentelte fel, majd Keresztes István, Jánosháza polgármestere mondott köszönetet azért, hogy a városban jöhetett létre a Sokszínűség Kertje. 

Vissza