Programok / Virágkonferencia

A Vas Megyei Önkormányzat második tematikus konferenciáját 2013. április 26-án szervezte „Szépséges kertjeink, ehető virágaink” címmel.

A sikeresen működő, osztrák és magyar példákat bemutató Virágkonferenciának a Herényiek Háza adott otthon. Az előadások középpontjában a  Natur-Kulinarium régió virág és dísznövény termesztése, kultúrája, a modern kerttervezés, kertápolás módszereinek megismertetése, a virág és dísznövénypiac új tendenciáinak megismertetése, valamint a virág, mint kulináris alapanyag hasznosítása állt . A konferencia résztvevői olyan újszerű „megközelítésekkel” ismerkedhettek meg, melyek újabb alternatívákat jelentenek a virágtermesztésben és hasznosításban.

Az eseményt Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében a „Natur-Kulinarium” projekt legfontosabb céljairól, ezen belül is a kertek és a helyi termékek szerepéről beszélt.

Ezt követően Pataki Éva, a Kelet-Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség ügyvezetője a projekt osztrák vonatkozásait ismertette. Majd Dr. Józsa Miklósné okleveles kertészmérnök tartott bemutatót a magyarországi kertekről. Elisabeth Eder osztrák permakultúra és gyógynövény szakértő a virágok, zöldségek és gyógynövények természeti összhangjáról, kertek sokszínűvé tételéről értekezett.

Nagy érdeklődés kísérte Halmos Monika gasztronómiai szakírónak a fűben-fában lévő finomságokról szóló előadását, míg Stephanie Lehner, a Joglland-Waldheimat Turisztikai Szövetség ügyvezetője a „Stájer Virágút” kiemelkedő turisztikai attrakcióiról beszélt.

Ezt követően a konferencia résztvevői megkóstolhatták Halmos Mónika és Török Rita  különféle virágokból és gyógynövényekből készített ételeit, italait.

Kapcsolódó képek
1111111111
Vissza