Egészségturizmus, gyógy- és termálturizmus

Vas megye több ezer éves tapasztalattal rendelkezik jelentős gyógy- és termálvízkészletének hasznosításában. A büki és a sárvári gyógyszállók nemzetközi rangúak, de nyaranta érdemes ellátogatni a kisebb falvak (Borgáta, Mesteri) hangulatos gyógyvizes strandjaira is. Az egészségmegőrzés, a rehabilitáció, az aktív és a passzív pihenés, valamint a gyógyulás változatos módjait egyaránt felkínáló fürdőhelyek az utóbbi években példaértékűen fejlődtek.

A nemzetközi potenciállal rendelkező Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum fürdőink „zászlóshajó”-ja, amely az utóbbi 10 évben a Dunántúl legnagyobb és hazánk második legjelentősebb,  Európa-szerte ismert fürdő komplexumává fejlődött (32 medence, 5200 m2 vízfelület). Bükfürdő  országosan kiemelt gyógyhely minősítéssel rendelkezik, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal és szálláshelyekkel várja vendégeit, a kempingektől és a magánszálláshelyektől az ötcsillagos golf-szállodáig. Az évi közel egymillió látogató nem tévedhet…

www.bukfurdo.hu

A megye második országosan is jegyzett fürdője a nemzetközileg is ismert új Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a Royal Spa Társaság tagja. Az új létesítményben több mint 5000 m2 vízfelület, fedett és félig fedett medencék és az élménymedence a családi fürdőzés örömeit kínálják. (fotó: 6636) A szauna-világban aromakabinok, gőzfürdők, különböző hőmérsékletű külső és belső szaunák nyújtanak felüdülést. Országosan egyedülálló terápia, a tibeti hangmasszázs segíti visszaállítani a test és lélek harmóniáját. A különlegességek közé tartozik a Sárvári Termálkristály felhasználása révén a sóbarlang, a sós inhaláció és kádfürdő-terápia.

www.sarvarfurdo.hu

 

 

A megyeszékhelyre látogató vendégek egyik legkedveltebb pihenőhelye a 2006-ban megújult Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő, amely kellemes, ligetes környezetben teremti meg a nyugodt kikapcsolódás feltételeit.

www.vasiviz.hu

 

Celldömölk és Kemenesalja legújabb büszkesége az új Vulkán Gyógy és Élményfürdő 8 medencével és 1600 m2 vízfelülettel várja a Ság-hegy lábánál a kikapcsolódni, sportolni, gyógyulni vágyó vendégeket, a családokat, új vonzerővel bővítve a természetvédelmi terület turisztikai értékeit.

www.vulkanfurdo.hu

 

 

A családias hangulatú nyári fürdők sorát a Kis-Somlyó hegy lábánál elterülő Borgátai Termálfürdő nyitja. A 84-es főút közelében elhelyezkedő szezonális fürdő négy medencével várja vendégeit.

www.borgatafurdo.hu

 

Borgátától nem messze a Ság-hegy lábánál található a másik kiváló adottságokkal rendelkező kedves kis fürdő a Mesteri Termálfürdő és Kemping.

www.mesterifurdo.hu

 

A kiváló minőségű vízzel rendelkező fürdő közel 2 hektáros területén öt összesen 580 m2 vízfelületű medence található. A Vasvári Szentkút Termálfürdő vendégei a Vasvár környéki Rába parti településekről és a szomszédos Körmendről veszik igénybe a három medence szolgáltatását.

A jövő fürdője a különleges, mediterrán hangulatú Szentgotthárdi élményfürdő, a Gotthard Spa & Wellness egyedi arculatot képvisel a megye fürdőkínálatában. A fedett trópusi tengerparti hangulatot ébresztő létesítmény hagyományos fürdőszolgáltatásokkal is rendelkezik.

www.termalpark.hu