Nagyrendezvények

A folklór kedvelőit Vas megye elkényezteti. Farsang idején a viszáki rönkhúzás, tavasszal a körmendi májusfa kitáncolás a magyar népszokásokból ad ízelítőt. Pünkösd idején az Őrség egyik legismertebb és legpatinásabb visszatérő rendezvénye a Virágzás Napjai Összművészeti Fesztivál. A sárvári nemzetközi folklór fesztiválon a nemzetek és kultúrák találkoznak.

Körmenden színpompás vízi parádéval ünneplik egyik legnagyobb nemzeti ünnepünket. A nyárköszöntő Szentivánéjen a Csónakázó-tó szigetén tábortüzek mellett csendül fel az önfeledt muzsika, a Savaria Történelmi Karnevál pedig a legutóbbi évek felelevenített országos jelmezes rendezvénye.A nyár Kőszegen is mozgalmas, immár országos hírű a Kőszegi Várszínház, illetve a Vár leghíresebb történelmi eseményét, a török támadást felidéző Kőszegi Ostromnapok.

Az EDEN nemzetközi turisztikai díját elnyert Őrség változatos programjai közül a legnépesebb látogatósereget a hagyományőrző jellegű Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál és a szerek és porták bemutatkozását szolgáló Hétrétország nagyrendezvény vonzza.

A rendezvények sora szinte végtelen, gondoljunk csak a Velemi Gesztenyeünnepre, a Vasvári Rétesfesztiválra, a Sárvári Nádasdy Történelmi Fesztiválra, a Birkás Pálinkafesztiválra, a Lamantin Jazz Fesztiválra…

Vas megye szeretettel vár minden ide látogatót!